2013.05.25.
19:41

Írta: Tacsi

Megteremthető a könyvek folytonos utánpótlása a polcodra?

Ha a Rukkola oldalán regisztrálsz, akkor talán igen. Veszteni nem tudsz: már nem olvasott könyveidet cserélheted el. Érdeklődésednek megfelelő könyvet sem csak ugyanabból a kollekcióból kereshetsz: 20.000-es, és egyre növekvő olvasótábor csereberél egy közös polcon.

Ahogy Mérő László A pénz evolúciója című könyvét olvastam, erről a gondolatról a rukkola jutott eszembe: "gazdasági értéket jelent az a változás, amit a tanár hoz létre diákja fejében, és ... gazdasági érték az a pszichológiai változás is, ami lehetővé teszi egy gazdasági érték realizálását. Filosz úr és Fitnesz úr beszélgetése [legyenek itt most ők két rukkolázó,] növelte a társadalom gazdagságát. Akkor is növelte volna, ha a csere valamiért mégsem jön létre közöttük, ugyanis a pszichológiai változás megtörtént. "

tshirt_rita-e1366053293248-300x180.jpg
Közösségépítő póló: küldj be egy könyvvel pózolós, vagy extrém módon olvasós könyvet, és ilyen pólót is nyerhetsz.

Az önkéntesek például remek példát mutatnak erre a társadalmi gazdagságnövelő tevékenységre. Happontok üzemeltetése azt jelenti, hogy az elhappolt könyveket egy közvetítő helyen tudja felvenni a szerencsés, miután ott leadta neki a könyv rukkolója. De a Facebook-falon szomorkodó tagokat is gyakran lepik meg, kikerülve a jutalompontokat egy olyan példánnyal, amiről lekéstek. Sokszor pedig megesik, hogy egy szerző saját maga dobja be a könyvét - azaz rukkolja - , hogy az első szerencsés egy dedikált példányt találjon a postaládájában.

Regisztrálni itt tudsz:

http://rukkola.hu/?i=100000880653515

 

komment

Címkék: könyvek rukkola.hu könyvcserélés

süti beállítások módosítása