2014.09.10.
13:50

Írta: Tacsi

A valóság érzékelése

Neked mennyire könnyű, hogy a valóságot észleld? Erre kevesen mondanák azt, hogy nehéz számukra. Ez pedig valójában illúzió. Csak sosem derül ki ott és akkor, mert nem olyan, mint a látványos képek, amiknél könnyű belátni, hogy nyomtatott mivolta miatt kizárt, hogy mozogni tudjon.

Előfordulhat, hogy a saját családod állítja, hogy ők a valóság éles szemű látói, te pedig szerintük egy hajléktalan kinézetű ember vagy, aki nem divatos hajjal jár. Ha egész addigi életedben ilyeneket hallgattál, akkor bármennyire is erősen tiltakozol belül, hogy igenis szerethető a hajviseleted, mert a barátnőd és más is mondta, hogy nincs igazság a családod bántó megjegyzéseiben, akkor is inkább engedsz azoknak, akik a negatívval tudnak csak foglalkozni.

Röviden a tanulság, hogy amikor valami nem úgy alakul, ahogyan ideális lenne, az talán ott kezdődik, hogy valaki engedett a negatív megjegyzéseknek, hogy például a világ romlott hely, ott a túlélés a lényeg, ami csak egyféleképpen élhető túl.

Tegnap volt 3 hónapja, hogy megkereszteltek. Azóta tudom, hogy nekem is magamra kell vennem a keresztemet, mert Krisztus áldozata után képes lettem arra, hogy az elkövetett bűnök, szeretetlenségek ellenére javítani tudjak a világon. A megaláztatások, földbe döngölések csak átmeneti rosszak, az örök élet (ami nem mennyiségi, hanem minőségi értelemben jelenti a non plus ultrát) az a horizont, amire tekintve könnyű élni.

komment

süti beállítások módosítása